1. Wordpress

Net begonnen met mijn eigen bedrijf is het tijdens de crisis niet makkelijk om opdrachten te vinden. Regelmatig kom ik tijdens netwerkbijeenkomsten kleine bedrijven tegen die websites in Wordpress willen hebben en bedrijven die het kunnen maken. De meeste webdesigners zijn echter geen doorgewinterde programmeurs. Ik wel. Dat maakt mij nieuwsgierig en ik zie mogelijkheden voor opdrachten. Wordpress ziet er aan de buitenkant mooi uit. Hoe zit het onder de motorkap eruit en wat kan ik daarmee?

2. extra functionaliteiten

Onderzoeken wat Wordpress inhoudt en uiteraard duik ik dan de techniek in. Mijn toegevoegde waarde voor mensen zal hem eerder zitten in het bouwen van functionaliteiten die andere mensen niet zomaar kunnen bouwen dan het mooi maken van een website.

3. recht door zee systeem

Diep in de code van Wordpress duiken. Het blijkt een redelijk recht door zee systeem te zijn met een heel mooi systeem voor het dynamisch invoegen van nieuwe functionaliteiten. Het is heel duidelijk waar je aan kan komen en waar je vanaf moet blijven. Uiteraard ben ik bij mijn eerste opdracht aan dat gekomen waar ik officieel vanaf moest blijven. Het werkte wel beter.

4. olifant

Ben op twee manieren onder de indruk van Wordpress:

  1. het is groot systeem, dat een erg flexibel invoegsysteem voor nieuwe code heeft.
  2. het is makkelijk te achterhalen wat wanneer gebeurt.

Uit de kern van de code blijkt duidelijk dat Wordpress van oorsprong een blog engine is, maar dat is het nu niet meer. Het is een grote applicatie. Heel veel groter dan de websites die er op draaien. Het doet mij denken aan een olifant inzetten om een muis te vervoeren.

blue star