1. TOS

De organisatie start een project om mensen te begeleidien, die door andere organisaties opgegeven zijn om te begeleiden. Daar is een applicatie voor nodig, die het werkproces rond deze mensen registreert. Veiligheid en privacy zijn grote vereisten.

2. Ontwerpen en bouwen

De specificaties achterhalen wat er exact gebouwd dient te worden, dat om te zetten naar een datamodel en ontwerp, vervolgens dat ontwerp bouwen.

3. Registratiedatabase.

Bovengenoemde taken uitvoeren. Als basissysteem heb ik de eerste versie van Yubuntu genomen, maar dat wel uitgebreid met het gebruik van cookies. Gebruik van cookies maakt het ontwerp begrijpelijker voor anderen en dat is goed voor de onderhoudbaarheid van de applicatie. De eerste fase bestaat uit registratie van medewerkers, registratie van cliƫnten en een rechtensysteem.

4. Geen geld

De organisatie bleek de financiƫn rond het project nog niet helemaal op orde te hebben. Na een aanvankelijk enthousiast begin bleek er geen geld meer beschikbaar te zijn. Dat is jammer voor ondergetekende en voor de mensen, die door hen begeleid zouden worden. De code ligt klaar, maar zal niet afgenomen worden.

blue star