1. Mi-buntu

Mi-buntu is een samentrekking van Me en Ubuntu. Ubuntu ken ik van Mandela en staat voor 'Ik ben, omdat jij bent'. Mi-buntu is een veel eenvoudiger systeem dan Yubuntu en ook bedoeld voor eenvoudiger websites. Er zijn veel kleine bedrijven die een website willen hebben, maar waarbij de website niet het hoofddoel van het bedrijf is. Deze bedrijven eindigen met websites gemaakt in Wordpress, Drupal of andere grote webapplicaties. En al zijn het hele goede webapplicaties, deze applicaties eisen veel kennis om er goed mee te kunnen werken. Je hebt geen goede webdesigner nodig en dan heb je een prima website, maar je heb daarna wel altijd een goede beheerder nodig.

2. Zorgeloos in gebruik

Het maken van een webapplicatie, die zorgeloos in gebruik is en achteraf heel weinig tot geen onderhoud vergt. Het moet geschikt zijn voor mensen, die niet veel afweten van computertechnologie. Wel moet het veilig zijn en de eindgebruiker moet zelf het beheer over de data kunnen voeren. De eigenaar moet zelf in staat zijn de regie over zijn eigen website te kunnen voeren. Achteraf moet je pagina's en functionaliteit toe kunnen voegen zonder dat dat invloed heeft op de al bestaande pagina's. De website-eigenaar is ook eigenaar van de webpagina's, niet de webapplicatie.

3. Gestructureerd en flexibel

Ontwerpen en maken van een webapplicatie die zowel heel gestructureerd als flexibel is. Het doel van de structuur is om eerst de webontwikkelaar en naderhand de website-eigenaar grip op de website te laten hebben. Het doel van de flexibiliteit om pagina's onafhankelijk van elkaar te kunnen vormgeven en beheren. Het in gebruik nemen van de applicatie hoeft in het begin niet makkelijk te zijn, je mag er best wel wat voor leren, als het daarna met behulp van documentatie maar appeltje eitje is.

4. Zelf onder controle

Het is een webapplicatie geworden, die het volgende kan:

  1. alle urls zijn standaard leesbare urls. Dat is klantvriendelijk, makkelijk in onderhoud en veilig.
  2. Elke pagina kan zijn eigen ontwerp meekrijgen.
  3. Er wordt per pagina enkel gebruikt wat nodig is. Niet meer.
  4. De website-eigenaar heeft veel meer controle over de inhoud van zijn website.

Aan het begin van het traject is er meer kennis van computers nodig. Daarna niet meer.

blue star