1. Cruciaal

Mijn ideale werksituatie is wanneer ik werkprocessen, die van cruciaal belang zijn voor het bedrijf en waarbij de ICT in de loop der jaren uit de hand gelopen is, aan mag pakken en verbeteren. Bij voorkeur werk ik aan het gehele traject, dat wil zeggen vanaf business analyse tot en met implementatie en alle eindgebruikers leren ermee om te gaan. Ik sla daarbij graag een brug tussen organisatie en techniek, waarbij de behoeftes van de organisatie voor mij uiteindelijk leidend zijn. De organisatie bepaalt de behoeftes, de techniek de structuur.

2. Complex

Bij voorkeur werk ik aan een complexe, maar afgebakende taak zoals hierboven beschreven. Ik vind het fijn om mij ergens op te kunnen richten dat op zeker moment af is en ik vind het fijn als het takenpakket afwisselend is. Tijdens het werken aan dit soort uitgebreide taken heb ik de grootste meerwaarde voor de organisatie, omdat het heel veel overleg bespaart als één iemand dit allemaal tegelijkertijd kan behappen.

3. Creatief'

Gedurende de verschillende fases van een project dien ik andere vaardigheden in te zetten. De werkzaamheden sluiten op elkaar aan, maar in elke fase ligt de nadruk op een ander aspect van de complete taak. In eerste instantie zal de nadruk liggen op inventarisatie- en analysetechnieken. Later in het proces zal de nadruk meer komen te liggen op structureren en organiseren. Om te eindigen met kennis overdragen en evalueren.

4. CCC: ROI

De domeinnaam van deze website vertelt het hele verhaal. Considerate: ik ga weloverwogen te werk. Dat betekent dat ik niet alleen naar het probleem kijk, maar ook naar de omgeving van het probleem. Consultancy: ik kom het beste tot mijn recht als ik mij bezig kan houden met de inhoud van het proces. Com staat zowel voor communicatie als commercieel. Mijn streven is dat de communicatie in het bedrijf dusdanig verbeterd wordt, dat de opbrengst groter is dan de investering.
ROI staat bij mij voor twee zaken:
1. ROI is Frans voor koning, ergo 'klant is koning.'
2. Return on investment.

blue star